Klassieke kaasfondue
Niks is zo lekker als een eigen gemaakte kaasfondue! Laat de kaas vers bij jouw winkel raspen en maak deze à la minute klaar. Met je favoriete groenten, brood en vlees om te dippen is dit echt genieten! Erg lekker met een glaasje Grüner Veltliner.
Ingrediënten
- 350 g Le Gruyère AOP
- 350 g Emmentaler AOP
- 300 ml witte wijn
- 1 teen knoflook
- 1 el Maizena
- Nootmuskaat
- evt 1 el Kirsch voor de liefhebber
- Wrijf een caquelon of gietijzeren fonduepan in met knoflook. Giet de wijn in de pan en breng deze al roerend tegen de kook aan.
- Zet het vuur lager en voeg al roerend geleidelijk de geraspte of fijngesneden kaas toe. De kaas moet langzaam smelten om goed met de wijn te mengen.
- Indien nodig kan de fondue worden gebonden door Maïzena, opgelost in water of wijn.
- Breng de fondue op smaak met nootmuskaat en giet de kaasfondue in een voorverwarmde fonduepan en serveer direct.