Courgette carpaccio met Burrata

225 min

Een verfrissende carpaccio van courgette met Burrata. Overheerlijk als voorgerecht of als lunch! Bekijk hier het recept.

Zuivelhoeve-decembermag-klein-7_620x373_acf_cropped-3_620x373_acf_cropped

Ingrediënten

  • 2 kleine Burratina's of 1 Burrata
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 courgette
  • Halve citroen
  • Zh. Olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 handje verse basilicum
  1. Bak de pijnboompitten in een pan zodat ze een mooie lichtbruine kleur krijgen en zet deze apart om af te koelen.
  2. Was de courgette, verwijder de beide uiteinden en snijd de courgette in flinterdunne plakjes met een mandoline of kaasschaaf.
  3. Verdeel de courgette plakjes mooi over twee borden en leg in het midden de Burratina of verdeel een Burrata over het gerecht. Besprenkel met olijfolie en met het sap van de halve citroen. Bestrooi met wat peper en zout.
  4. Verdeel de Parmezaanse kaas en pijnboompitten over de carpaccio en garneer met wat verse basilicum.

Enjoy!

Zoek een Zuivelhoeve
winkel in de buurt

Zoek jouw winkel

Verzending vanuit lokale winkel
Uitstekende service
Veelzijdig assortiment
Veilig online betalen