Filters tonen

Witte wijn

7 resultaten

|
Sorteer op:

Wat is witte wijn?

Witte wijn is een (non-)alcoholische drank dat gemaakt is van druiven. Dit komt uit het sap van druiven. Het grootste verschil met rode wijn is dan ook dat de schil van de druif niet wordt gebruikt. Daardoor blijft de kleur van wijn namelijk wit. Er zijn verschillende soorten witte wijn: de bekendste zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Grigio. Deze wijnen zijn allemaal droge witte wijnen en worden als erg populair beschouwd. Naast populariteit zijn, zijn deze wijnen ook vaak de soorten die iedereen lust. Zo kan je deze dus prima cadeau geven! Naast de droge witte wijnen heb je ook nog zoete witte wijnen. Deze wijnen worden vaak als dessertwijnen gedronken, vanwege de rijke smaak die deze soort heeft. Een Riesling is een voorbeeld van een zoete witte wijn.

Witte wijn en kaas

Hoogstwaarschijnlijk weet je dat witte wijn en kaas een goede combinatie is, maar wist je ook dat er bepaalde soorten witte wijn extra goed passen bij kaas? Wij worden erg blij van de combinatie van een Chardonnay en geitenkaas. Dit versterkt de smaak van beide. De echte klassieker is wel Brie en witte wijn. Dit komt door de zachte textuur en smaak van de Brie, dat goed samengaat met de smaak van witte wijn. Het is zeker een tip om lekker te borrelen met een goede witte wijn.

Herkomst

Witte wijn komt voornamelijk uit Frankrijk. Daar zijn mooie gebieden waar bijvoorbeeld de Sauvignon Blanc vandaan komt. Een bekend gebied van deze wijn is in de Bordeaux streek, maar de Chardonnay komt dan weer uit de Bourgogne. Heel toevallig waar ook het dorpje Chardonnay ligt. Witte wijn komt niet alleen uit Frankrijk, zo heb je namelijk ook hele mooie wijnen die uit Spanje komen zoals de Verdejo. Dit is een droge wijn die door de zuurtegraad als een erg frisse wijn wordt gezien. Naast Frankrijk en Spanje is Duitsland ook een bekend land als het gaat om witte wijn. In Duitsland zijn er ook een aantal streken die erg bekend zijn zoals Riesling, dit mag in grote delen van Duitsland gemaakt worden.

Witte wijn als cadeau?

Witte wijn is een perfect cadeau, voor bijvoorbeeld je vrienden en familie. Er zijn zoveel verschillende soorten dat wij je graag willen helpen bij het kiezen van de perfecte wijn als cadeau. Misschien weet je al wel de favoriete soort van de ontvanger, dan kan je makkelijk dé goede witte wijn kiezen.