Filters tonen

Rode wijn

8 resultaten

|
Sorteer op:

Verschillende rode wijnen

Rode wijn is erg populair bij kaas. Zo zijn er verschillende soorten rode wijn die er extra goed bij passen. Er bestaan bijvoorbeeld soepele, fruitige, zoete of stevige rode wijnen. Rode wijn krijgt de kleur door de blauwe druiven die worden gebruikt. De kleur ontstaat door de druivenschillen die meegisten in het sap. Rode wijn is vaak droog, maar er zijn ook nog wijnen die zoet zijn. Hoe kan je rode wijn onderscheiden? Laten we beginnen met een soort die soepel is: Merlot is een soepele rode wijn waar wij altijd van zeggen dat het de allemansvriend is. Dit is namelijk één van de meest gedronken wijnrassen. Naast deze allemansvriend heb je ook de Primitivo, deze is wat steviger van smaak en wordt bij gerechten gedronken. Deze wijnen hebben wat meer body. Zo heb je ook nog fruitige rode wijn en die zijn voornamelijk licht en elegant van smaak.

Wijn en kaas

We weten allemaal dat wijn en kaas een geweldige combinatie is, maar hoe kan je nou wijn met kaas combineren en zorgen dat dit ook nog eens de perfecte combinatie is? Allereerst is het belangrijk om de smaak van de kaas te achterhalen. Pittige kazen zoals Époisse Berthaut Coupe zijn perfect te combineren met een stevige rode wijn bijvoorbeeld de Feudi 125 Primitivo Del Salento. Waar stevige wijnen bij pittige kazen passen, passen bij soepele wijnen juist frisse kazen. Geitenkazen zijn erg goed te combineren met een Merlot.

Je zal nooit klaar zijn met proeven van wijn en kaas. Het is het erg leuk om een keer wat nieuws te proberen en daar willen wij jou graag bij helpen! Bij Zuivelhoeve winkels zijn we dol op het samenstellen van een lekker kaasplankje met een prachtige rode wijn.

Herkomst

Bij rode wijn denken we vaak aan Frankrijk. Dit komt omdat veel ambachtelijke wijnen ook uit Frankrijk komen, maar dit is zeker niet de enige plek waar goede wijnen vandaan komen. Zo zijn Spaanse en Italiaanse wijnen ook erg lekker! In Spanje is bijvoorbeeld de Garnacha rode wijn erg populair, deze is wat soepel maar toch krachtig van smaak. Italianen maken vaak wat stevigere rode wijnen zoals de Primitivo.

Rode wijn als cadeau?

Er zijn zoveel verschillende soorten rode wijn dat het soms lastig kan zijn om de juiste cadeau te geven. Met onze rode wijnen zit je in elk geval goed. Wij raden onder andere de Bomba aan, wij merken namelijk dat deze wijn naast de Merlot ook erg in de smaak valt!