Filters tonen

Sinaasappelsap

2 resultaten

|
Sorteer op:

Sinaasappelsap

Het drinken van sinaasappelsap is goed voor je weerstand. Dit komt omdat er veel vitamine C in sinaasappelen zit. Jus d’orange wordt voornamelijk neergezet op de ontbijttafel. Zo is het een goede start van de dag, omdat je extra vitaminen binnenkrijgt. Wist je dat een sinaasappel voor ongeveer 50% bestaat uit sap? Onze sinaasappelsap is 100% puur en wordt gemaakt van vers fruit. Dat samen maakt deze combinatie goed voor een geweldige smaak van onze sap, echt iets om een keer uit te proberen!

Voordelen van sinaasappelsap

Met het drinken van jus d’orange stimuleer je je weerstand, waardoor je wonden sneller genezen. Vitamine C activeert ook je natuurlijke energie. Je kan meer energie na een tijdje, als je regelmatig een glaasje drinkt. Om even iets verder in Vitamine C te duiken: in studies is bewezen dat het opnemen van ijzer sterk wordt ondersteund door vitamine C. Dit zal ervoor zorgen dat je minder snel vermoeid raakt.

Daarnaast kan sinaasappelsap ook helpen bij het verlagen van je bloeddruk. Dit komt doordat sinaasappelen veel hesperidine bevatten. In andere woorden noemen we dit vitamine P. Naast de vitaminen, zitten er ook goede vezels in sinaasappelen. Deze vezels zijn goed om het cholesterolgehalte te verlagen. Daar blijft het niet bij: de vezels zijn namelijk ook goed voor je bloedsuikerspiegel.

Al met al is sinaasappelsap dus gezond om te drinken, bijvoorbeeld tijdens je ontbijt. Start je dag dus goed met een glas sap. Maar wist je dat je sinaasappelsap ook in dressings, taarten, jam, marinades en smoothies kan worden gebruikt? Het wordt dus ook in de keuken gebruikt. Voor de liefhebber is het ook leuk om er een keer een mocktail van te maken!

Smaak

De smaak van sinaasappelsap is te omschrijven als een frisse, maar ook lichtzure smaak. Dit heeft allemaal te maken met hoe rijp de sinaasappelen zijn. Dit kan invloed hebben op de smaak.

Sinaasappelsap van Lekker Puur

De smaak van onze sinaasappelsap van Lekker Puur kun je ook aanlengen met bruiswater. Doordat de smaak zó vol is, zal je na het aanlengen geen smaakvermindering proeven! Dit is echt een dorstlesser. Er zijn twee formaten: kleine sinaasappelsap van 0,25l en grote sinaasappelsap van 0,75l. Eentje voor jezelf óf om te delen. De sinaasappelsap is traditioneel verpakt in een glazen fles.

Recepten

Sinaasappelsap is niet alleen een verfrissende drank op zichzelf, maar ook een veelzijdig ingrediënt dat een heerlijke smaak en een vleugje zoetheid kan toevoegen aan recepten. Je kan het zo gebruiken voor een sinaasappel-gember smoothie, sinaasappel-chocolademousse, sinaasappel-kippenmarinade en een mocktail.