Filters tonen

Vegetarische borrelplank

4 resultaten

|
Sorteer op:

Vegetarische borrelplank

Een vegetarische borrelplank is voor steeds meer mensen in Nederland de standaard. En daar kan iedere bourgondiër zo zijn redenen voor hebben. Of het nu gaat om je liefde voor dieren, de verminderde uitstoot of omdat je de smaak simpelweg niet lekker vindt, de vegetarische borrelplank is een goede optie voor iedereen! Maar ook als je geen kwaad ziet in het eten van vlees, is een vegetarische borrelplank niet weg. De delicatessen zijn rijk van smaak en zijn heerlijk om te delen met andere liefhebbers van goed eten.

De vegetarische borrelplank is gemakkelijk te bestellen via onze webshop, maar dient wel opgehaald te worden in één van de vele vestigingen van de Zuivelhoeve. We vragen je dit te doen, zodat we de versgarantie blijvend kunnen bieden. Ontdek hier meer over deze verrassende plank!

Wat ligt er op een vega borrelplank?

Van oudsher is men gewend om vlees op de borrelplank te leggen, dus kan het voor sommige fijnproevers wennen zijn wat ze van een vega borrelplank verwachten kunnen. Het mooie aan de vegetarische borrelplank, is dat er meer hapjes vrij van vlees zijn dan je op voorhand zou denken. De vega borrelplank moet tenslotte niet verward worden met de vegan borrelplank, waar alle hapjes vrij zijn van dierlijke ingrediënten (zoals stremsel, gelatine of melk). Hieronder vind je een selectie van de Zuivelhoeve favorieten voor op de vegetarische borrelplank:

  • Olijven: olijven mogen niet ontbreken in dit rijtje. Olijven variëren erg van smaak, doordat ieder land er verschillende kruiden of olie aan toevoegt. Olijven hebben een zachte bite en dat is erg lekker naast de andere delicatessen.
  • Vijgenbroodje met amandel: er zijn maar weinig vruchten die zo zoet zijn als vijgen. Je zult dan ook begrijpen dat het vijgenbroodje, waarin amandelen verwerkt zijn, een succesnummer is op deze borrelplank.
  • Cranberrymix gezouten: natuurlijk wil je ook wat snacks tot je nemen die knisperen in de mond bij het doorbijten. In dat geval raden we je aan om voor een borrelplank te kiezen met de cranberrymix erop. Deze vruchten, die o.a. in Friesland en Brabant geteeld worden, zijn gedroogd en worden gecombineerd met noten.
  • Kruidenkaas: de kruidenkaas scoort eveneens goede beoordelingen onder klanten van de Zuivelhoeve. Kruidenkaas kan verrassend uit de hoek komen qua smaak, waardoor je nooit exact weet wat je kunt verwachten. Probeer het zelf!

Borrelplank vega: verantwoord genieten!

Kies je voor een borrelplank die vega is? Dan ben jij een verantwoorde genieter! Door vegetarisch te snoepen, draag je onbewust je steentje bij aan het milieu, maar ook aan je eigen gesteldheid. Hart- en vaatziekten worden minder vaak geconstateerd bij mensen die voor vegetarische voeding kiezen. Wil je een vegetarische borrelplank van de Zuivelhoeve kopen of wil je er één zelf samenstellen? Kom dan gerust langs bij ons in de winkel en vraag om het advies van één van onze specialisten!