Filters tonen

Tips borrelplank

14 resultaten

|
Sorteer op:

Tips borrelplank

Bij Zuivelhoeve Winkels ben je altijd welkom om de beste tips voor je borrelplank te ontvangen! Het weekend vieren wij allemaal namelijk graag met een hapje en een drankje, maar hoe stel je nou een goede borrelplank samen? Hieronder staan alle tips om je borrelplank in vier stappen compleet te maken!

Stap 1: Wie eten er mee?

Je kunt een borrelplank zo uitgebreid mogelijk maken als dat je zelf wilt. Zo kun je er voor ieder wat wils opleggen. Houdt de een niet van kaas en een ander is veganistisch? Dat is allemaal geen probleem, iedereen kan namelijk aanschuiven met deze tips voor je borrelplank!

Het is belangrijk om te weten wie er komen. Als het gros niet van kaas houdt en je borrelplank rijk gevuld is met kaas, is dat zonde van de kaas die weggegooid moet worden en zonde van de moeite. Het is ook handig om te weten wie wat eet zodat je een goede inschatting kunt maken van hoeveel je van alles haalt.

Stap 2: De juiste borrelplank

De grote van de borrelplank is belangrijk voor je begint met het samenstellen van je borrelplank. In onze Zuivelhoeve winkels vind je mooie houten exemplaren in verschillende maten die je tafel gezellig aankleden. Ook zijn deze planken goed schoon te maken. Wanneer je veel gasten ontvangt kun je er beter voor kiezen om twee of meerdere planken te nemen. Deze planken kun je dan verdelen over de tafel zodat mensen niet op hoeven te staan om naar de plank te rijken.

Een ideale tip voor je borrelplank is om deze te verdelen voor mensen die vegetarisch of veganistisch zijn. Je kunt dan een borrelplank maken voor mensen die vlees eten, en een voor mensen die vegetarisch of veganistisch zijn.

Stap 3: De lekkerste hapjes

Het belangrijkste zijn de hapjes die op je borrelplank komen te liggen. De tips voor je borrelplank die wij je hier willen meegeven is om een zo breed mogelijk assortiment aan hapjes aan te bieden. Op deze manier ligt er voor iedereen wat tussen en komt niemand iets te kort. Je kunt ook kiezen voor een thema voor je borrelplank. Bijvoorbeeld een Hollandse borrelplank of een buitenlandse borrelplank. Hier kun je typische Hollandse hapjes in verwerken. Als je voor een buitenlandse borrelplank gaat kun je kiezen voor verschillende buitenlandse kazen.

Onze top 5 lekkernijen voor op je borrelplank:

  • Kaas
  • Vleeswaren
  • Nootjes
  • Olijven
  • Tapas

Kun je nog meer tips gebruiken over mogelijkheden er allemaal wel niet zijn voor een borrelplank? Kom langs in een van onze Zuivelhoeve Winkels en ontvang tips om jouw borrelplank een succes te maken!