Filters tonen

Spaanse borrelplank

14 resultaten

|
Sorteer op:

Spaanse borrelplank

’Mi casa es tu casa’, is de manier waarop Spanjaarden duidelijk maken aan een ander dat de ander mag doen alsof hij thuis is. Door de Spaanse borrelplank van de Zuivelhoeve in huis te halen, moet dat wel goedkomen! De Spaanse borrelplank is de perfecte borrelplank voor borrelaars die de hapjes aan de ‘playas’ dusdanig goed aanstaan, dat ze deze smaak ook in het binnenland willen ervaren. De plank ligt zo vol, dat er een wereld om te proeven is voor iedereen!

De Spaanse borrelplank is ook leuk om te bestellen voor een gezelschap dat nog niet eerder voet aan land zette in het zonovergoten land in Zuid-Europa en nieuwsgierig zijn naar al het lekkers dat Spanje voortbrengt. Bestel nu jouw kant-en-klare Spaanse borrelplank of stel er één samen met jouw lokale keurmeester.

Borrelen in Spanje

Borrelen in Spanje gaat er niet zo gek anders aan toe als in Nederland. Plof je neer op een terrasje in ‘España’ voor een goed glas wijn, dan serveert de dienstdoende ober daar vaak een Spaanse borrelplank bij. In het zuiden des lands noemen ze deze hapjes ‘tapas’, terwijl de Noord-Spanjaarden reppen over ‘pintxos’.

Met name in Andalusië, een zuidelijk gelegen regio, weten ze van geen ophouden wat betreft borrelen. Hier is het gebruikelijk om door de nauwe straatjes van Sevilla en Malaga te wandelen en te hoppen van het ene naar het andere tapastentje. Net zo lang totdat je je buikje rond gegeten hebt! Calamares, tortilla, olijven of chorizo: het hoort allemaal bij borrelen in Spanje.

Wat kan ik verwachten van de borrelplank Spaans?

Laat jij een borrelplank met Spaans karakter bezorgen van de Zuivelhoeve, dan wil je uiteraard weten welke lekkernijen we in de doos stoppen. Hieronder geven we je een opsomming van enkele snacks die we hebben opgenomen in het pakket met tapas:

  • Manchego kaas: Manchego kaas wordt gemaakt van schapenmelk en is onlosmakelijk verbonden met La Mancha, een regio in Spanje waar veel schapen leven. De kaas heeft een bijzondere smaak en dient daardoor door iedereen geproefd te worden die van kaas houdt!
  • Fuet: Vrij vertaald betekent Fuet ‘zweep’, maar deze agressieve vertaling heeft niks te maken met de aangename smaak van deze worst. Het heeft een gepeperde smaak en is daardoor wat scherper van smaak. Heerlijk om in stukjes af te snijden!
  • Olijven: In Spanje eten ze de olijf maar wat graag met pit, maar het verwijderen van de pit hebben wij al voor je gedaan. Zo kun je het direct in je mond stoppen!
  • Patatas Fritas: Deze chips zijn zo knapperig, dat er een gezellig geluid ontstaat bij het eten ervan. Extra lekker met een likje aioli!

Zuivelhoeve

Ben je erg te spreken over de Spaanse borrelplank van de Zuivelhoeve en wil je hem in huis halen? Bestel hem dan gemakkelijk online bij de Zuivelhoeve. Indien je hem sneller in je bezit wilt krijgen, raden we je aan om de Spaanse borrelplank op te halen bij jouw lokale Zuivelhoeve!