Filters tonen

Griekse borrelplank

11 resultaten

|
Sorteer op:

Griekse borrelplank

Wanneer je gezellig met je vrienden of met je familie zit en je drinkt er gezellig een drankje bij, zet dan eens een lekkere Griekse borrelplank op tafel. Als echt Hollanders kiezen we vaak voor iets standaards, terwijl een Griekse borrelplank ook lekker is. Maak er daarom eens een speciale avond van met een Griekse borrelplank op de tafel.

Griekse kaas voor op de borrelplank

De meeste kazen komen niet uit Griekenland, maar dat betekent niet dat een Griekse borrelplank in elkaar zetten onmogelijk is! Een bekende . Feta is een verse kaas gemaakt van een mix van geitenmelk en schapenmelk. Het is mild en zoutig van smaak en het wordt vaak gebruikt voor in de salade. Nou is het ook mogelijk om Feta te bakken zodat die ook lekker is om te serveren op je Griekse borrelplank. Naast bakken is het ook mogelijk om van Feta een heerlijk dipsausje te maken waar je vervolgens brood of dipstokjes in kunt dippen.

Naast Feta kun je ook Halloumi serveren op je borrelplank. Halloumi is een ongerijpte Griekse kaas die erg geschikt is voor bakken, grillen en frituren omdat de kaas niet uitloopt. Ook is hij heerlijk in salades of als vleesvervanger. Voor Halloumi zijn meerdere verschillende recepten om hem zo lekker mogelijk te maken zodat je hem kunt serveren op je plank. Naast kazen beschikt Griekenland namelijk over veel meer producten die lekker zijn om een echte Griekse borrelplank te maken. Dit lees je in het volgende kopje.

Griekse lekkernijen

Er zijn verschillende manieren om je Griekse borrelplank compleet te maken. Een lekkere aanvulling voor op je plank kan bijvoorbeeld een heerlijke boerensalade zijn met daarin blokjes Fetakaas. Daarnaast kun je de Halloumi nog aanvullen met een verrukkelijke Tzatziki saus. Tzatziki saus kun je zelf maken van Griekse yoghurt met komkommer, knoflook, olijfolie, verse muntblaadjes en een snufje zout en peper om het op smaak te maken. Het gerecht Bifteki is ook lekker voor op je Griekse borrelplank en de lekkernij is ook erg toegankelijk. Bifteki zijn namelijk Griekse gehaktballetjes.  Wie houdt er nou niet van sappige, krokante en super malse Griekse gehaktballetjes?

Een ander lekkernij voor op je borrelplank zijn Griekse olijven. Olijven doen het altijd erg goed op de plank of naast een borrel. Bij ons kun je terecht voor lekkere Griekse olijven. Deze olijven zijn naast op de plank ook lekker om in je salade te doen. Ook hebben wij verrukkelijke olijven met pesto. Deze zijn gemarineerd in groene pesto, waardoor ze een heerlijk, rijke smaak hebben en een lekkere bite.

Bestel direct je lekkerste borrelplanken en borrelboxen in onze webshop!