Filters tonen

Duitse borrelplank

11 resultaten

|
Sorteer op:

Duitse borrelplank

Heb jij een groot deel van onze borrelplanken uitgeprobeerd en wil je verrast worden door de smaak van onze oosterburen? Bestel dan de Duitse borrelplank in de webshop van de Zuivelhoeve. De Duitse borrelplank bevat een allegaartje aan lekkernijen. Sommige hebben een knapperig korstje, terwijl de andere delicatessen zacht in de mond liggen. Zo’n borrelplank is heerlijk om te delen in goed gezelschap, maar smaakt ook goed als je alleen met je partner en kinderen bent.

De Duitse borrelplank is verkrijgbaar bij de Zuivelhoeve als normale variant, maar is ook zelf samen te stellen in onze winkel. Daarnaast heb je de keuze om hem op te halen, terwijl we ook de optie bieden om hem op te sturen. De Zuivelhoeve vertelt je hieronder meer over de plank!

Kazen als Duitse hapjes

Nederland is kaasland nummer één in de wereld, maar onze oosterburen zijn ook niet vies van kaas als Duitse hapjes. Om je een beeld te geven van deze kazen, geven we je hieronder een opsomming:

  • Münster: eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze kaas van origine Duits is, maar tegenwoordig het stempel Frans krijgt. Eeuwen geleden produceerden Duitse monniken de kaas in het Münsterdal. De rode korst dankt deze kaas aan de wijze waarop de kaas gewassen wordt.
  • Emmentaler: de Emmentaler kent zijn oorsprong dan weer in Zwitserland, maar de kaas wordt ook heel veel gemaakt (en gegeten!) in het Duitse Beieren. De kaas is meer bitter dan milder van smaak en heeft kenmerkend grote gaten.
  • Montagnola: de Montagnola mag dan een Italiaanse naam hebben, deze kaas is wel degelijk Duits. De Montagnola is een schimmelkaas en lijkt daardoor wel een beetje op brie.
  • Antons Rooie Liefje: Antons Rooie Liefje is een andere Duitse kaas die niet mag ontbreken op de Duitse borrelplank. De kaasmaker vernoemde de kaas naar zijn geliefde dochter.

Borrelplank Duits nog lekkerder maken

Wil jij het maximale uit je borrelplank met Duits karakter halen? De Duitsers zijn dol op vlees! ’s Ochtends, tussen de middag, bij het diner of tijdens de borrel: Duitsers krijgen er geen genoeg van. Kies wat worsten uit die je lekker lijken en laat het smullen beginnen.

Uiteraard wil je ook wat te drinken hebben bij het genieten van de Duitse borrelplank. Kijk daarvoor eens op onze pagina voor bier. Ga je voor een lekker blond biertje? Of ben je meer te spreken over de ‘Weizen’, een zoet biertje?

Duitse borrelplank kopen

Weet je voldoende en heb je genoeg gelezen? Kom dan je Duitse borrelplank kopen bij de Zuivelhoeve. Je kunt dit direct doen in onze webshop, maar we verwelkomen je ook graag in één van onze vestigingen. Onze specialisten hebben veel kennis over de verschillende kazen en helpen je graag bij het maken van een keuze.