Filters tonen

Borrelplank zwanger

11 resultaten

|
Sorteer op:

Borrelplank zwanger

Blijven genieten van een borrelplank wanneer je zwanger bent? Natuurlijk kan dat bij de Zuivelhoeve! Wanneer je zwanger bent mag je niet meer van alles eten. Maar wat mag je wel en wat mag je niet eten? Gelukkig kun je alsnog van een borrelplank genieten wanneer je zwanger bent omdat er talloze mogelijkheden voor zijn.

Borrelplank voor zwangere vrouwen

Gelukkig zijn de meeste kazen gepasteuriseerd waardoor je ze wel mag eten. Tijdens het pasteuriseren wordt de kaas korte tijd verhit tot tussen de 65 en 72 graden waardoor de bacteriën onschadelijk gemaakt worden en je de kaas dus mag eten!

Welke kazen voor zwangere vrouwen

Rauwmelkse kazen worden afgeraden op een borrelplank als je zwanger bent. Gelukkig zijn er genoeg gepasteuriseerde kazen die wel op de borrelplank kunnen. Kazen als Parmezaanse kaas, Hollandse kaas, smeerkaas, roomkaas hüttenkäse zijn altijd gepasteuriseerd en veilig.
In geitenkaas is nog nooit listeria aangetroffen. Het is dus veilig om deze kaas kan dus op de borrelplank als je zwanger bent.

Kazen als camembert, roombrie, Chaumes, Kernhem, Munster, Taleggio, Boursault en andere zachte kazen zijn ook veilig zolang er gepasteuriseerd op de kaas staat. Dus er is genoeg keuze uit kaas voor op je borrelplank wanneer je zwanger bent!

Welke kazen vermeiden op je plank

Kazen die je wilt vermeiden op een borrelplank wanneer je zwanger bent zijn rauwmelkse kazen. Dit zijn kazen die niet zijn gepasteuriseerd. Boerenkazen zal je dan ook even moeten missen, deze kaas wordt namelijk niet gepasteuriseerd waardoor de kaas gevaarlijk voor je kan zijn. Maar ook kaas als Brie de Meaux is een rauwmelkse kaas. Kies daarom voor een gewone brie die wel gepasteuriseerd is. Kazen als Roquefort of Reblochon zijn ook rauwmelkse kazen. Nu is het zo dat Roquefort van schapenmelk is gemaakt en in schapenmelk is nog nooit de listeria bacterie gevonden dus zou je hem als veilig kunnen zien. Maar om het zekere van het onzekere te nemen laat je ook deze kaas buiten je borrelplank wanneer je zwanger bent.

Heb jij vragen over kazen of deze wel of niet gepasteuriseerd zijn? Vraag het dan aan een van onze medewerkers in de winkel!