Filters tonen

Hapjes en drankjes

46 resultaten

|
Sorteer op:

Lekker hapje en drankje

Heb je zin in een lekker hapje en drankje, maar weet je niet zo goed wat je nou zoekt? Wij hebben tips wat je kan combineren! De Zuivelhoeve winkels horen natuurlijk heel erg veel als het gaat om lekkere ideeën zoals een borrelhapje bij een drankje. Niet alleen lekkere ideeën zijn belangrijk, maar ook de hoeveelheid. Op een borrelplank rekenen wij tussen de 100 en 150 gram kaas per persoon. Wij geven jou graag wat tips zodat jij een perfect hapje mét drankje op tafel kan zetten.

Borrelhapjes bij rode wijn

Er zijn natuurlijk verschillende soorten rode wijn. Daarom zullen we je ook verschillende ideeën geven. Soepele rode wijn kan gecombineerd worden met een lekker kruidenkaasje die niet te pikant van smaak is. Een voorbeeld is onze 5 kruiden kaas van boer Slob. Vergeet ook niet een lekker nootje op tafel te zetten, dat is namelijk altijd goed! Bij rode wijn is het ook een aanrader om er vleeswaren bij te doen. Dit valt altijd goed in de smaak! Tip: probeer eens een Italiaanse salami, Franse worst of Spaanse fuet. Of zwarte olijven, dit gaat namelijk supergoed samen met een soepele rode wijn.

Als tweede: bij wat zwaardere rode wijn raden wij aan om pikante kazen te serveren. Een leuk idee is om een boerenkaas extra belegen of oud op de borrelplank te leggen. Misschien komen er wel boerenkazen bij jou uit de buurt die je kan proberen! Een gekruide notenmix is ook populair om bij een stevige rode wijn te serveren. Naast de kaas is het leuk om olijven op tafel te zetten. Wij vinden het lekker om de groene olijven met knoflook te eten bij stevige rode wijnen.

Over het algemeen zijn kazen erg geliefd bij rode wijn, zowel Nederlandse en buitenlandse kazen. Dit komt doordat de combinatie van rode wijn en kaas elkaar versterkt. De lokale winkelier helpt je graag met het samenstellen van een perfecte borrelplank.

Borrelhapjes bij bier

Er zijn erg veel biersoorten die bij kaas passen. Zo heeft iedere Zuivelhoeve winkel een selectie aan speciaalbier. Over het algemeen bestaat deze selectie uit lokale brouwers. Wat je goed kan combineren met blond bier zijn witflora kazen, bijvoorbeeld de La Tur. Als je wat stevigere bieren drinkt, passen daar pittige worsten bij. Probeer eens een Franse worst met peper, dat is gegarandeerd lekker samen! Daarnaast is een gekruide notenmix altijd lekker om ernaast te zetten.

Hulp nodig met het maken van een borrelplank?

Wij willen je graag helpen bij het maken van een borrelplank, maar wist je dat je hem via de website ook kan bestellen of zelf samenstellen? Mocht je liever hulp willen bij het samenstellen, kom dan naar de dichtstbijzijnde winkel om je te laten adviseren!