Filters tonen

Zomers borrelhapje

41 resultaten

|
Sorteer op:

Zomers borrelhapje

Een zomeravond is al heerlijk op zich, het warme weer, een zacht briesje en een prachtig roze lucht. Goed gezelschap en een borrelplank met een lekker zomers borrelhapje maakt het geheel compleet. Maar wat leg je nu eigenlijk op zo’n borrelplank? Producten de zwaar op de maag vallen zijn minder geschikt. Bovendien moet je ook rekening houden met de hitte, die ervoor kan zorgen dat producten snel smelten. Maar maak je geen zorgen, want Zuivelhoeve biedt talloze opties voor het perfecte zomerse borrelhapje.

Borrelhapje voor in de zomer

Of je nu van kaas, vlees of olijven houdt, ons uitgebreide assortiment heeft voor ieder wat wils. Denk bijvoorbeeld aan een Italiaanse antipasti. Deze bestaat uit prosciutto crudo, coppa stagionata en salame milano. Hiermee heb je in één keer de drie meest geliefde soorten vleeswaren bij elkaar. Bovendien hoef je de dungesneden vleeswaren alleen nog maar even op de plank te leggen, een ideaal zomers borrelhapje dus!

Naast deze heerlijke vleeswaren hebben we natuurlijk ook nog genoeg andere opties voor een lekker zomers borrelhapje. Denk bijvoorbeeld eens aan onze olijven afkomstig uit het zonnige Griekenland. Het is niet gek dat deze Griekse snack een goed borrelhapje is voor in de zomer, want tijdens dit seizoen zijn ze namelijk extra lekker. Bovendien heb je bij de Zuivelhoeve ook nog eens de keuze uit verschillende smaken. Zo hebben we pesto, knoflook en chili, maar ook voor de liefhebbers van wat minder poespas hebben we een naturel variant.

Kaas als zomers borrelhapje

We zouden Zuivelhoeve niet zijn als we niet ook wat heerlijke zomerse kazen in ons assortiment zouden hebben opgenomen. Je zou het misschien niet zeggen, maar sommige kazen zijn in de zomer op hun hoogtepunt. Dat komt doordat de weiden weer volop begroeid zijn met gras waardoor er heerlijke aromatische kazen van kunnen worden gemaakt en dat is perfect als zomers borrelhapje! Voorbeelden hiervan zijn:

  • Epoisses: deze kaas staat bekend om zijn sterke geur en rode korst, de kaas is geweldig voor zomerse borrelplanken. Met een authentiek AOP-keurmerk en rijping in pekelwater en Marc de Bourgogne gedurende 5-8 weken, krijgt hij een heerlijk zout-zoet-pittig smaakprofiel. De kaas is gemaakt van gepasteuriseerde melk, dus ook geschikt voor de zwangere genieters onder ons. Voeg wat avontuur toe aan je zomeravond met dit perfecte borrelhapje voor de zomer!
  • Roquefort: de koning der blauwaderkazen. Deze kaas is een schot in de roos voor de perfecte zomerse borrelplank. De blauwaderkaas wordt gecreëerd uit rauwe schapenmelk en rijpt in de natuurlijke grot van het Franse Combalou. Tijdens het rijpingsproces ontstaan er prachtige blauwe aders in de kaas, dankzij de toevoeging van penicillium roqueforti. Dit is een speciale schimmel die de karakteristieke blauwe kleur en unieke smaak van de kaas bevordert. Zijn zachte textuur en pittige smaak vormen een heerlijke combinatie met een borrelplank vol met zomerse borrelhapjes.

Borrelen in de zomer

Naast de wat meer standaard borrelproducten hebben we natuurlijk ook nog andere producten die perfect zijn als zomers borrelhapje. Denk hierbij aan onze sweet peppers. Een heerlijk pittig pepertje gevuld met een frisse roomkaas waardoor het geheel perfect in balans is. Niet alleen de smaak is heerlijk, maar ook de rode kleur maakt de sweet peppers tot een echte eyecatcher en dus ook een heerlijk borrelhapje voor in de zomer. Naast deze pittige snack is een lekkere dip of salade natuurlijk ook meer dan geschikt als zomers borrelhapje. Heerlijk bij een Franse baguette of een Italiaanse ciabatta. Naast de lekkere smaak is het ook alleen maar een kwestie van snijden en dippen, je bent dus zo klaar waardoor er meer tijd is om van je zomerse borrelhapjes te kunnen genieten.

Advies voor jouw zomerse borrel

We begrijpen heel goed dat zoveel lekkere opties soms wat overweldigend kunnen zijn, daarom is er ook altijd nog de optie om langs te gaan bij een van onze winkels. Hier staan onze winkeliers voor je klaar om je veel liefde en kennis te adviseren over het perfecte zomerse borrelhapje voor op jouw borrelplank.