Filters tonen

Italiaanse borrelhapjes

12 resultaten

|
Sorteer op:

Italiaanse borrelhapjes

Als ze ergens weten hoe een goede borrel eruitziet, dan is het Italië -het land van de laars- wel. In de late namiddag schenkt de bevolking graag een glas wijn in tijdens de ‘aperitivo’, wat gepaard gaat met enkele Italiaanse borrelhapjes. De Zuivelhoeve heeft enkele van de Italiaanse borrelhapjes toegevoegd aan het assortiment, om ook de Nederlanders te laten genieten van het beste van ‘Bella Italia’. Italiaanse borrelhapjes zijn zoet, Italiaanse borrelhapjes zijn zout, Italiaanse borrelhapjes zijn mooi. Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk ze op deze pagina!

Hoe ziet een Italiaanse aperitivo eruit?

Italianen ploffen aan het einde van de dag graag neer op een terrasje voor een ‘aperitivo’, al vindt dit borrelmoment ook vaak plaats in een thuissetting. Met de aperitivo slaan de Italianen een brug tussen het einde van de werkdag en het avondeten. En dat allemaal onder het genot van een glas Aperol Spritz, Campari met soda, Negroni of prosecco. Italianen kwebbelen er graag op los en om genoeg energie over te hebben voor de conversaties, stoppen ze graag wat Italiaanse borrelhapjes in hun mond tussen de gesprekken door.

Koude Italiaanse borrelhapjes

Niks ligt beter in de mond dan de koude Italiaanse hapjes van de Zuivelhoeve. Gorgonzola, een iconische Italiaanse kaas met zijn karakteristieke pittige en romige textuur, is een veelgeprezen keuze onder liefhebbers van kaas. De specifieke smaak van Gorgonzola smaakt perfect in combinatie met noten en fruit!

Voor een uitgebreidere smaakervaring is er de antipasti misto, een selectie van diverse koude hapjes die de Italiaanse keuken in al haar glorie weergeeft. Een drietal flinterdun gesneden vleeswaren brengen je in één hap terug naar je vakanties in Toscane of aan het Gardameer!

Kleine Italiaanse hapjes

De ‘aperitivo’ vindt vaak voor etenstijd klaar, waardoor het zonde is als je jezelf te vol propt. We houden de Italiaanse hapjes daardoor bewust klein, zodat je ook nog wat ruimte in je buik overhoudt voor het hoofdmaal. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Italiaanse kruidenkaas? Makkelijk in kleine stukjes te snijden, waardoor niemand zich overeet. De olie die van olijven afdruipt is van zichzelf al bijzonder smaakvol, maar de toevoeging van kruiden maakt dat de olijven onweerstaanbaar lekker zijn. Zoetigheid is niet mega gangbaar op de ‘aperitivo’ en dus bewaar je de cuore di mandorla voor het toetje!

Italiaanse borrelhapjes bestellen?

Bij de Zuivelhoeve geven we jou een inkijkje in de authentieke smaken van Italië. Je bestelt de Italiaanse borrelhapjes gemakkelijk en rechtstreeks vanuit onze webshop. Hier kun je onze heerlijke producten eenvoudig los bestellen en thuis laten bezorgen. Maar dat is nog niet alles! Als je één van onze 80+ vestigingen bezoekt, kun je een nog breder scala aan smaken ontdekken, waaronder een uitgebreid aanbod aan Italiaanse lekkernijen. Naast Italiaanse hapjes hebben we ook verrukkelijke opties uit andere Europese landen, zoals Frankrijk en Spanje. Proef de smaak van Italië!