kaas_1920x605_acf_cropped

Kazen

Eerlijk en echt smaakt het lekkerst. Van het verse gras, de beste melk tot de bereiding van de kaas. Alles draait om smaak. Daarom laten we je in onze winkels graag alles proeven zodat jij kunt bepalen welke je het lekkerste vindt.

Hollandse kazen

Het Hollandse kaas assortiment van Zuivelhoeve kenmerkt zich door de eigen Zuivelhoeve Subliem kazen. Zuivelhoeve kaas is op de plank gerijpte natuurlijke kaas. Daarnaast zijn de Zuivelhoeve kazen gemaakt vanuit het principe “Zorg voor Zuivel”. Zorg voor Zuivel staat voor duurzaam ondernemen. Dit betekent een goede balans in de gehele keten. De melk komt van koeien die lekker buiten grazen, oftewel onze weidekoeien.
Onze boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun melk. Daarnaast hebben we aandacht voor het landschap waarin onze boeren werken en wonen. Dit is een continue proces waarbij de nadruk ligt op de indicatoren die voor de Nederlandse melkveehouderij het belangrijkste zijn: dierenwelzijn, arbeid, landschappelijke waarde, energie en klimaat. Zuivelhoeve heeft de ambitie om de lekkerste en duurzaamste kaas te verkopen. Met Zorg voor Zuivel zet Zuivelhoeve een belangrijke stap om de keten van koe tot kaas te verbeteren.

 

Onze kazen

Zuivelhoeve Subliem
Kwaliteit staat boven alles. Onze koeien grazen zoveel mogelijk buiten en daardoor smaakt onze kaas nóg lekkerder. Van deze duurzame weidemelk, wordt onze kaas op traditionele kaas gemaakt in de groenste kaasmakerij ter wereld. Zo wordt de wrongel nog met de hand geroerd en krijgen de kazen de tijd om smaak en ‘smedigheid ‘te ontwikkelen.

 

 

B.O.B. Kaas
In het Noord-Hollandse Lutjewinkel wordt de beste melk verwerkt tot kaas met een ongekende kwaliteit. Van Jong tot Overjarig met de bijbehorende mooie typerende smaken. Al meer dan 100 jaar wordt de kaas in Lutjewinkel gemaakt. De kaas, met het rode zegel, kent als enige Noord-Hollandse kaas deze Beschermde Oorsprongs Benaming. Kaas waar je mee kan thuiskomen.

 

 

 

 

 

 

Boerenkaas

Boerenkaas is een door de Europese Unie beschermde naam en mag alleen worden gebruikt voor kazen die door de boer op de eigen boerderij van rauwe melk van de eigen veestapel wordt gemaakt. Boerenkaas is een specialiteit, die altijd uniek en onderscheidend is van alle andere kazen.

Voor de bereiding van Boerenkaas komt de melk echt rechtstreeks van de koe, geit of schaap. Deze melk wordt niet verhit en is dus melk in de meest pure vorm. Daardoor zitten alle smaakeigenschappen van de melk in de kaas. Boerenkaas heeft daarom een hele volle en krachtige smaak.

Kaas van de Boerderij

Wordt ook gemaakt van melk van eigen veestapel, maar wordt tijdens de bereiding kort verhit om eventuele schadelijke bacteriën te doden. Op beide kazen is op  de onderkant  een zegel te zien in de vorm van een tonnetje waar op staat welk type kaas het is, daarnaast ook een code waarmee getraceerd kan worden waar de kaas vandaan komt.

Per kaasboerderij proeft men als het ware de verschillen in voer, in grondsoort, gras, receptuur en bereidingswijze. Ook per seizoen varieert de smaak van boerenkaas of kaas van de boerderij. Juist omdat deze zo puur en ambachtelijk bereid worden, zijn de verschillen in voer per seizoen nadrukkelijk merkbaar in de smaak van de kaas.

Zoek een Zuivelhoeve
winkel in de buurt

Zoek jouw winkel

Verzending vanuit lokale winkel
Uitstekende service
Veelzijdig assortiment
Veilig online betalen