Wij bestaan 40 jaar! Vier je met ons mee?

Het verhaal van Zuivelhoeve begint in 1981 in een oude klompenschuur in Twekkelo. Diane verkocht hier ambachtelijke zuivelproducten die door Gerjhan zelf werden gemaakt op de boerderij. Nu, 40 jaar later, verrassen we de consument nog elke dag met de lekkerste zuivel. Door heel Nederland!

Maak kennis met de familie, ons prachtige bedrijf en maak kans op een prijs om van te smullen.

Naar de winactie

Het verhaal van Zuivelhoeve begint in 1981 in een oude klompenschuur in Twekkelo. Diane verkocht hier ambachtelijke zuivelproducten die door Gerjhan zelf werden gemaakt op de boerderij. Nu, 40 jaar later, verrassen we de consument nog elke dag met de lekkerste zuivel. Door heel Nederland!

Maak kennis met de familie, ons prachtige bedrijf en maak kans op een prijs om van te smullen.

Doe mee & win

Wij zijn enorm blij met trouwe klanten zoals jij. Om ons jubileum samen te vieren geven wij 1000 lekkere borrelpakketten weg! Kans maken? Vul hieronder je gegevens in en wie weet staat jouw tafel binnenkort vol lekkers.

Toestemming(Vereist)

Niks leuker dan er samen een feestje van maken! Voor dit borrelpakket hebben we de lekkerste producten uit het assortiment geselecteerd. Het pakket bestaat uit frisse biertjes, Hollandse oude kaas, verse worst, ambachtelijke chips en knapperige noten. Lekker hé? Vul je gegevens in om mee te doen met de winactie. Elke maandag maken we de uitslag bekend.

Op naar de volgende 40 jaar!

Benieuwd naar de gezichten achter de Zuivelhoeve?

Hoe het allemaal begon

De oorsprong van Zuivelhoeve ligt in Twekkelo, een landelijke buurtgemeenschap nabij Hengelo. Het verhaal begint in 1981 met Diane Roerink die in de oude klompenschuur op het erf van haar ouders begon met het verkopen van ambachtelijke zuivelproducten. Deze producten werden door Gerjhan Roerink zelf gemaakt op de boerderij. Hierbij werd uitsluitend gebruik gemaakt van verse weidemelk van boeren uit de directe omgeving.

In 1981 begon Diane, samen met haar man Gerjhan, Zuivelhoeve. Beiden opgegroeid en gepassioneerd over de puurheid van het boerenleven. Maar op een gegeven moment kwam het idee dat hun dertig koeien wel eens de leveranciers van mooie zuivelproducten konden zijn. Het maken van verse producten, direct van boerderij om zo de melk te verwaarden en consumenten te verrassen met heerlijke boerenzuivel. De filosofie van toen is de basis van nu, de lekkerste producten direct van de bron.

Het eerste winkeltje was gevestigd in een oude klompenschuur op de boerderij van Diane haar ouders. Waar pure zuivel: karnemelk, melk, kwark, yoghurt werd verkocht voor in eerste instantie de noabers. Yoghurt in een emmertje met fruit direct van de boerderij. Dat was iets nieuws en lokale kranten pikten het op. Die aandacht zorgde meteen voor aanloop. De klanten zagen waar het product vandaan kwam: van een echt boerenbedrijf, waar ook Diane haar opoe meehielp. Hij ging elke dag klokslag twaalf naar huis voor de lunch, ook al stonden er klanten in de winkel, vooral dat vond men leuk. Het maakte de authenticiteit van Zuivelhoeve als boerderijwinkel voelbaar. De transparantie die Zuivelhoeve ook nu nog kenmerkt, was er meteen.

Gerjhan en Diane werkten dag en nacht aan de groei van hun bedrijf. Gerjhan richtte zich op het ontwikkelen van ambachtelijke zuivelproducten terwijl Diane met veel passie deze verkocht in haar winkel. Inmiddels zijn er meer dan 70 winkels in heel Nederland en groeit dit aantal jaarlijks.

Vandaag de dag

Zuivelhoeve vers

Al vanaf dag één kozen we voor de ‘yoghurtcultuur’ zoals wij ‘m op de boerderij zelf het lekkerst vonden. Daar is nooit meer aan gesleuteld. Wij geloven nog altijd in diezelfde receptuur. En de rest van Nederland denkt er net zo over! Yoghurt maken op grote schaal is voor ons nog altijd écht mensenwerk. Tuurlijk, in de fabriek zijn onze machines onmisbaar. Maar het zijn onze yoghurtmeesters die nauwgezet en continu de totstandkoming van onze yoghurt volgen én haar kwaliteit bewaken.

Goeie yoghurt, daar kun je een lepel in laten staan. Althans… als je het aan ons vraagt! Dat vraagt erom dat wij de tijd nemen. Om het natuurlijke proces z’n werk te laten doen. Daardoor is onze yoghurt – in smaak en structuur – lekker eigenzinnig. De yoghurt is dan ook minimaal 18 uur gerijpt. Dit geeft hem zijn volle, lekkere en echte smaak. Zuivelhoeve, gemaakt met de rust van de Zuivelhoeve.

Zuivelhoeve winkels

Nu, 40 jaar later, zijn wij vanuit deze boerderijwinkel uitgegroeid naar een franchise organisatie met ruim 70 winkels verspreid door Nederland. In onze winkels bieden wij naast onze Noord-Hollandse kazen en de meest smaakvolle boerenkazen ook een ruim assortiment aan buitenlandse kazen. Net zoals kaas vers van het mes, worden onze noten in de winkel dagvers gebrand. Ook verkopen wij andere delicatessen zoals olijven, tapenades, worstsoorten, cadeaupakketten en natuurlijk onze eigen Zuivelhoeve zuivel.

Wij geloven er in dat eten alleen lekker en gezond is als het met liefde en kunde is gemaakt, met een directe verbinding tot de bron. Eerlijk smaakt het lekkerst!

Meet the family

Al vanaf dag één werkt de familie Roerink aan de groei van hun bedrijf. Gerjhan maakt de lekkerste zuivelproducten terwijl Diane ervoor zorgt dat ze met veel liefde en passie worden verkocht in winkels door het hele land. En deze passie voor food is er bij dochters Jacqueline en Jorieke met de paplepel ingegoten, ze delen samen de ambitie om het bedrijf voort te zetten. Zoon Niels is elders werkzaam, maar ook voor hem staat de deur altijd open.

Hun missie is om iedereen van de lekkerste zuivelproducten te laten genieten. Verse producten met een echt verhaal, direct van de boerderij om zo de melk te verwaarden en consumenten te verrassen met heerlijke boerenzuivel.

Gerjhan
Gerjhan

Naam: Gerjhan Roerink
Leeftijd: 62 jaar
Leukste aan mijn werk: Samenwerken met de familie
Lekkerste product: Zuivelhoeve Boer’n Yoghurt ® naturel
Altijd in mijn keuken: Zuivelhoeve Boer’n Yoghurt ® naturel
Hobby’s: Actief in de natuur

Diane
Diane

Naam: Diane Roerink
Leeftijd: 59 jaar
Leukste aan mijn werk: Dichtbij de consument staan
Lekkerste product: Boerenkaas
Altijd in mijn keuken: Boerenkaas
Hobby’s: Tuinieren

Jacqueline
Jacqueline

Naam: Jacqueline Roerink
Leeftijd:
34 jaar
Leukste aan mijn werk: Samen presteren
Lekkerste product: Zuivelhoeve Boer’n Yoghurt ®
Altijd in mijn keuken: Zuivelhoeve Boer’n Yoghurt ®
Hobby’s: Skiën en erop uit gaan

Jorieke
Jorieke

Naam: Jorieke Roerink
Leeftijd: 29 jaar
Leukste aan mijn werk: Samen kansen zien en grijpen
Lekkerste product: Zuivelhoeve Hoeve Goud Rijk & Romig
Altijd in mijn keuken: Zuivelhoeve Olijfolie
Hobby’s: Sporten, zeilen en lekker eten

Niels
Niels

Naam: Niels Roerink
Leeftijd:
26 jaar
Leukste aan mijn werk: Innoveren
Lekkerste product: Zuivelhoeve subliem Overjarig
Altijd in mijn keuken: Zuivelhoeve Boer’n Yoghurt® met muesli
Hobby’s: Zeilen & skiën

Pepijn
Pepijn

Naam: Pepijn Lubbers
Leeftijd:
37 jaar
Leukste aan mijn werk: Groei verwezenlijken met je een team
Lekkerste product: Zuivelhoeve Vanille Vla
Altijd in mijn keuken: Zuivelhoeve subliem Jong Belegen
Hobby’s: Leuke dingen doen met vrienden

Achter de schermen

Op de hoogte blijven?

Volg ons op @zuivelhoeve_nl & @zuivelhoeve_winkels

Neem contact met ons op

Zuivelhoeve Winkelbedrijven B.V. Bruninksweg 5a 7554 RW Twekkelo Nederland